NIEUW: Voor een HEEL jaar

Een nieuw jaar, een schone lei. Maar hoe pak je dat aan, een nieuw jaar? Hoe geef je het vorm en betekenis? Voor je het weet is er weer een maand voorbij. Of twee.

Daarom ontwikkelde Groundwork iets nieuws: Voor een heel jaar. Hiermee start je het nieuwe jaar met extra aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. De eerste stap is het voorgaande jaar evalueren en goed afsluiten. Daarna blik je vooruit op het komende jaar en formuleer je doelen met betrekking tot je relaties, je gezondheid, je werk en spiritualiteit.

Je persoonlijke jaarplan

De oefeningen en inzichtgevende vragen in het werkboek helpen je om heel concreet de slag te gaan in een nieuw kalenderjaar. Je trekt lessen uit het voorgaande jaar en brengt in kaart wat je verwacht van het nieuwe. Zo ontstaat jouw jaarplan voor een heel jaar. Hierin staan persoonlijke groei en heelwording centraal, een jaar lang.

Video en werkboek

Voor een heel jaar is ontwikkeld door Michelle van Dusseldorp en bestaat uit een on demand video en een werkboek. De video bekijk je online en het werkboek ontvang je thuis. Daarmee heb je een compleet programma in huis waarmee je zo'n 7 à 8 uur bezig bent. Het moet lukken in bijvoorbeeld 3 avonden.

Oefeningen voor groei door de seizoenen heen.

  • Werk door het programma heen in je eigen tempo en op je eigen tijd.
  • Speciaal ontwikkeld voor jouw persoonlijke proces, maar zeker ook geschikt om samen met een vriend(in) of je kring aan de slag te gaan.
  • Een compact en overzichtelijk programma. Je bent er zo'n 7 à 8 uur mee bezig. Het moet lukken in bijvoorbeeld 3 avonden.
  • Je ontvangt in elk seizoen nog een een email met tips en handvatten voor onderweg.

Kijk naar de bomen!

Voor een heel jaar is - net als al het onderwijs van Groundwork - gebaseerd op een mix van psychologie en theologie. En in dit programma is ook een bijzondere rol weggelegd voor de biologie. Want in het leven en de groei van bomen vonden we heel veel metaforen voor persoonlijke en geestelijke groei en ontwikkeling.

Samen of alleen?

Dat kan allebei. Samenwerken met een vriend(in) of je kring is heel inspirerend, gezellig en helpend, maar het kost je waarschijnlijk wel wat meer tijd. Wat prima is, want het hoeft niet in een week klaar. Trek er gerust de hele maand januari – of zelfs langer – voor uit.

Praktische vragen

Je ontvangt zo snel mogelijk het werkboek per post. De video ontvang je in een email. Je bekijkt de video via een persoonlijke link in de omgeving van Webinargeek.

Voor een heel jaar bestaat uit een werkboek van zo'n 50 pagina's en een video met onderwijs en een instructie met duiding bij elke vraag of opdracht in het werkboek. Je bent er zo'n 7 à 8 uur mee bezig en dan heb je een mooi plan voor het nieuwe jaar en is het voorgaande jaar echt afgesloten.

Het programma is ontwikkeld door Michelle van Dusseldorp en zij neemt ook het onderwijs in de video voor haar rekening.

Wanneer jij wilt. Idealiter start je begin januari rond je het voor het eind van februari af. Dan heb je zogezegd nog het grootste deel van het nieuwe jaar voor je en komt je inspanning het meest tot z'n recht. Bovendien is terugkijken op het vorige jaar makkelijker als het nog vers in je geheugen zit.
Maar neem vooral de tijd en doe het op een moment waarop het voor jou het beste werkt.

Dat is heel goed mogelijk. Hoewel het programma ontwikkeld is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, leent het zich uitstekend om samen met je kring mee aan de slag te gaan. Plan bijvoorbeeld 3 avonden waarop je samen de video bekijkt en het werkboek doorwerkt. En neem later in het jaar de tijd om jullie persoonlijke doelen nog eens te bespreken.
Samenwerken kost je waarschijnlijk wel wat meer tijd dan de 7 à 8 uur die ervoor staat. Wat prima is, want het hoeft niet in een week klaar. Trek er gerust de hele maand januari – of zelfs langer – voor uit.

Nee. En ja, een beetje. Het programma is gemaakt voor de start van het jaar. Maar je hebt er natuurlijk een heel jaar profijt van. En elk seizoen ontvang je van ons een korte update met tips voor onderweg.

Ja, dat kan. Je hebt als start wel echt de webinar nodig om het programma te volgen. Maar heb je de webinar al eens gevolgd, dan is het werkboek ook los verkrijgbaar. Ook is het een goed idee om ieder jaar een werkboek in te vullen, zodat je je eigen ontwikkeling en je persoonlijke groei kunt volgen.

Bestel een los werkboek Voor een heel jaar hier >

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan