Blog

“Waarin verschillen jullie christelijke opleidingen van ‘gewone’?”

20 Mei 2022

Groundwork is allereerst een gewone erkende opleider van integratieve therapeuten en coaches. Je studeert ook niet af als ‘christentherapeut’ of ‘christencoach’. Toch spelen het christelijke geloof, de bijbel en natuurlijk God een heel belangrijke rol binnen onze opleiding. Hoe dat zit?

Extra toegerust

In het kort kun je zeggen: na je opleiding bij Groundwork kun je elke cliënt of coachee bijstaan en daarbij ben je extra toegerust om te werken met christelijke cliënten. Want je hebt geleerd om de psychologische processen en interventies aan te laten sluiten op een christelijk wereld-, mens- en godsbeeld. Je bent dan ook goed toegerust om te werken met de problematiek die juist vaak voorkomt bij mensen uit christelijke kring. Een aantal interventies en oefeningen die je leert toepassen zijn zelfs helemaal bedoeld voor christenen.

Verbinding met God

Tijdens de lesdagen speelt het christelijke aspect altijd een rol. We beginnen elke dag met een ‘verbinding met God-moment’ en je krijgt bijvoorbeeld ook les over wat de verschillende theologische stromingen zeggen over heling, genezing, lijden en vergeving.

Maar je wordt dus geen christencoach of christentherapeut. Wel ben je goed in staat om jouw christen-zijn in te bedden in je zorg voor christenen die jouw client of coachee zijn. Of je na je opleiding ervoor kiest om je praktijk helemaal toe leggen op christelijke cliënten, dat is aan jou.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de voorwaarden.
🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan