Webinarserie

over persoonlijke grenzen

Love thy limits

Een driedelige webinarserie over 'persoonlijke grenzen'. Drie lessen met vernieuwend en verdiepend onderwijs. Inclusief een digitale reader bij elke les met de behandelde stof, extra informatie en de oefeningen. De live-serie is afgelopen, maar je kunt de serie on-demand terugkijken.

Lessen voor je hart

  • Drie nieuwe webinars waarin je leert hoe je een gezonde persoonlijkheid ontwikkelt en hoe je je eigen grenzen kunt herkennen en aangeven.
  • Gebaseerd op moderne psychologie en Bijbelse theologie, afgewisseld met praktische oefeningen.
  • Het doel: beter kunnen connecten met jezelf, met God en met anderen. Goed functionerende grenzen zijn onmisbaar als je gezond wilt blijven en wilt blijven groeien.

‘Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven’ (spreuken 4:23) 

Wat zijn grenzen? Hoe werken ze? Wat heb je eraan? 

Symptomen en klachten die wijzen op grensproblematiek. Een Bijbelse visie op grenzen. Het verschil tussen zelfgerichtheid en gezonde grenzen. 

Ziekmakende christelijke mythes over grenzen.

Stel meer prijs op de eer van God dan de eer van mensen (Johannes 12: 43)

Welke dynamieken kom je tegen bij grensproblematiek, in jezelf en in relaties? 

Wat heb je te doen in jezelf als je gezonde grenzen wilt ontwikkelen? 

Interne en externe weerstand: Hoe ga je om wanneer je weerstand van anderen ervaart. En wat als je je schuldig voelt wanneer je NEE zegt tegen mensen? 

Laat je ja JA zijn en je nee NEE (Matteüs 5: 37)

Wat heb je nodig om je grenzen te (leren) stellen? Tools en handvatten om dit proces aan te gaan.

Grenzen communiceren als een liefdevol mens – hoe doe je dat?

Grens-principes om vast te houden en jezelf steeds te toetsen. 

Praktische informatie

Je ontvangt na je aanmeldingen betaling een e-mail met daarin de kijklinks naar de 3 lessen. We gebruiken het platform webinargeek dat zeer gebruiksvriendelijk is én bovendien helemaal veilig is conform de AVG-norm. Je hoeft niks te installeren om de webinars te kunnen volgen. Je kunt ze bekijken op je pc, laptop, tablet of telefoon.

We maken per les een digitale reader die je als download aangeboden krijgt. Zo volg je de lessen makkelijk en kun je eventuele aantekeningen bij de dia's schrijven. In deze reader vind je ook de oefeningen die tijdens de avonden aan bod komen en wat extra achtergrondinformatie.

Jazeker. Voor deze serie gelden geen extra eisen voor deelname. Ook is de serie geen vervolg op andere trainingen of webinars van Groundwork. Kortom: een prima moment dus om in te stappen en kennis te maken met ons onderwijs. De lessen in deze serie houden wel verband met elkaar, dus het is raadzaam om geen les over te slaan of - wanneer je de lessen op een later moment terugkijkt - de volgorde te veranderen.

Deze webinarserie omvat 3 avonden van ruim 2 uur (live) onderwijs die je online volgt. Per avond ontvang je een digitale reader als naslag. Volg je de lessen live, dan kun je ook vragen stellen aan het eind van elke les. (Niet elke individuele vraag kan worden beantwoord, maar we doen ons best. Vragen die vaker gesteld worden komen doorgaans aan bod in de volgende les).

De lessen worden gegeven door Michelle van Dusseldorp en zij wordt bijgestaan door Hannah Andringa die ook docent is bij de opleidingen van Groundwork.

De lesstof wordt speciaal voor deze webinarserie ontwikkeld door Michelle van Dusseldorp en diverse andere docenten die aan Groundwork verbonden zijn. Ons onderwijs is gebaseerd op een mix van psychologie en theologie.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan