Coaches

Martine Buist

Integratief coach en EFT relatietherapeut
Locatie
Onnen (rand Groningen-Drenthe)
Services
Individuele coaching, Ouder- en gezinscoaching, Relatietherapie, Training
Beschikbaarheid
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag. In overleg 's avonds
Telefoonnummer

Wie ben ik?
Ik ben Martine Buist, getrouwd met Marcel en we hebben twee kinderen in de tienerleeftijd.
Vanuit passie voor mensen, psychologie en gedragsverandering heb ik me de afgelopen jaren laten omscholen tot psychosociaal hulpverlener en integratief coach. In dat proces ontdekte ik, dat er blijvende groeimogelijk is als je verbinding leert maken je eigen hart. En met deze hoopgevende ontdekking ben ik begin 2017 gestart met Praktijk Fokus waar ik me richt op herstel van verbinding. Vanuit verbinding met jezelf naar verbinding met gezin en/of partner.
De verbinding met mezelf hou ik in stand door tijd met mezelf door te brengen. Ik hou van (moes)tuinieren, piano spelen, bakken en lange wandelingen maken met onze hond. Maar ik kan ook erg genieten van samen zijn met mijn gezin en vrienden, liefst in de natuur.
Woorden die mij en mijn werkwijze omschrijven; transparant, humor, analytisch, nuchter, gevoelig, creatief.

Wat heb ik gedaan?
Na een aantal jaren als verpleegkundige in ziekenhuizen te hebben gewerkt ben ik via de opleiding Toegepaste Psychologie bij buroboaz terechtgekomen, waar ik me bezighield met coachen van groepen kinderen & ouders en het schrijven van sociaal-emotionele trainingen. Sinds 2018 ben ik integratief coach. Daarnaast ben ik kinder- en opvoedcoach en EFT relatietherapeut.
Binnen mijn praktijk ligt de fokus op jou, gezin of relatie. Ik houd me verder bezig met het ontwikkelen van groepsgewijze trainingen over verschillende onderwerpen.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Ik sta geregistreerd in het coachregister van de NOBCO onder aansluitnummer 33263.

Hoe ga ik te werk als coach?
Een traject begint met een intakegesprek waarin jouw hulpvraag en doelstelling centraal zullen staan. In dit gesprek kun je ook ontdekken of je je prettig voelt bij mij. Dit is een belangrijke voorwaarde om open te kunnen kijken naar jouw binnenwereld. Mijn bijdrage hieraan is een houding van gelijkwaardigheid, acceptatie, respect en de aanwezigheid van warmte, humor en transparantie.
Ik werk integratief en ervaringsgericht en pas in onze gesprekken de Groundwork-principes toe. We werken met dat wat in het moment de meeste aandacht vraagt en je belemmert. Ik maak gebruik van verschillende methoden en technieken: lichaamswerk, oplossingsgericht coachen, contextueel coachen en ‘een taal erbij’. De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, maar kan ook buiten tijdens een wandeling in het bos.
Eens per 5 gesprekken volgt een (tussen)evaluatie om te bepalen of je de juiste route loopt richting je doelen.

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)?
• Fokus op jou; individuele coaching rond thema’s als stress- en spanningsklachten, onrust, piekeren, onzekerheid, je niet gehoord voelen, grenzeloosheid, negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, moeite met voelen van emoties, etc.
• Fokus op je gezin; coaching van ouders (en eventueel kinderen) om inzicht te krijgen en werken aan communicatieproblemen en hardnekkige patronen. Om je kind te ondersteunen bij moeilijkheden in zijn/haar leven. 
• Fokus op relatie; EFT relatietherapie om elkaar beter te leren verstaan.

Voor uitgebreide informatie:www.praktijkfokus.nl

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan