Coaches

Marieke van Ockenburg-Zwaan

Therapeut en Coach
Locatie
Zeist en Arnhem
Services
Therapeut en Coach
Beschikbaarheid
ma, di (Zeist) do en vrijdagochtend (Arnhem)
Telefoonnummer

Wie ben ik?

Ik ben op de wereld gezet in 1978, getrouwd en trotse moeder van drie mooie meiden. Samen vormen we een gezinshuis waarin we twee jongeren opvangen.

Ik geniet van contact met mensen, van humor, gezelligheid en serieus contact. Mijn relatie met God vormt voor mij de basis van mijn levenswandeling.

Ik word er enthousiast van om echt contact te maken met mensen en vanuit die ontmoeting bij te mogen dragen aan heling en groei. Ik hoor van cliënten terug dat ze zich veilig en op hun gemak voelen, alles mag er zijn en gezegd worden, er is daarin geen goed of fout. Dat vind ik erg belangrijk, want het is voor de meeste mensen een hele stap om in coaching of therapie hun persoonlijke gedachten en belevingen te delen.

Wat heb ik gedaan?

Heel wat jaren heb ik met plezier gewerkt in de jeugdzorg als gezinsbegeleider en de laatste jaren werk ik vooral als begeleider van mensen in complexe scheidingssituaties, naast het werk voor mijn eigen praktijk.

Ik vind veel dingen leuk en blijf graag groeien en mezelf ontwikkelen. Zo heb ik na mijn SPH- opleiding, een aantal aanvullende cursussen en opleidingen gedaan, waaronder contextuele hulpverlening, wat mij veel inzicht heeft gegeven in relaties en gezinssystemen. In 2018 ben ik gestart met de Integratieve Coach- en Therapie-opleiding van Groundwork. De opleiding heeft mij ontzettend veel gebracht. Zowel op persoonlijk als professionele vlak heb ik veel handvatten gekregen om tot daadwerkelijke verandering te komen en te groeien in persoonlijke vrijheid.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Als therapeut in opleiding werk ik onder supervisie van een Groundwork- supervisor. Bij afronding van mijn opleiding verwacht ik me aan te sluiten bij de NFG beroepsvereniging. Daarnaast ben ik geregistreerd bij de SKJ (gericht op professionals in de jeugdsector).

Hoe ga ik te werk als coach / therapeut?

Ik ga samen met jou aan de slag en begeleid je om krachten aan te boren die in jou zijn weggelegd. Zodat je je vrij kunt voelen om te ZIJN wie JIJ bent, meer keuzevrijheid kunt gaan ervaren in jezelf en weer met blijdschap kunt genieten van het leven. Want ik geloof dat ieder mens waardevol en uniek gemaakt is, met veel mooie eigenschappen. Eigenschappen die je mogelijk zelf nog niet of niet meer ziet. Of waar je misschien moeilijk contact mee kunt maken door waar je tegenaan loopt in je leven en alle gevoelens die daarbij komen kijken.

Ik werk hoofdzakelijk integratief en contextueel. Dat wil zeggen dat ik oog heb voor de 'gehele mens' en zijn/haar gezinsachtergrond. Ik maak gebruik van verschillende methoden en technieken vanuit verschillende therapiestromingen om een traject op maat te maken voor jou want jij staat centraal in het hele proces.

Wat zijn mijn specialisaties?

Naast individuele therapie heb ik ervaring met opvoedondersteuning, gezinsbegeleiding, het begeleiden van onderlinge relaties en complexe scheidingsproblematiek. Lees meer over mij op mijn website: https://praktijkgewoonzijn.nl

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan