Coaches

Maarten van Barneveld

Integratieve coach, schoolcoach, spreker, pastoraal werker
Locatie
Eindhoven
Services
Integratieve coaching, schoolcoaching, spreekbeurten, pastoraat
Beschikbaarheid
In overleg
Telefoonnummer

Wie ben ik?
Mijn naam is Maarten van Barneveld. Met Tjitske mijn vrouw hebben we het goed samen ook nu onze vier kinderen het huis uit zijn. Inmiddels zijn er zes kleinkinderen. U kunt zich voorstellen dat het een gezellige, drukke boel is als we allemaal samenkomen.

De naam van mijn coachpraktijk ‘Sensor’ past goed bij mijn karakter. Ik ben sensitief en empatisch en voel gevoelens en behoeftes van anderen goed aan. Ik ben iemand die snel de kracht en kwaliteiten in mensen zie.

 Herken je deze uitspraken? "Hoe vind ik rust?" "Wie zorgt er nu eens voor mij?" "Ik moet altijd iedereen een plezier doen." "Dit kan ik niet."

"Wees sterk en laat niet je zwakheid zien." Veel mensen herkennen deze uitspraken bij zichzelf. Toch gaan velen gewoon door met het leven en proberen het te negeren. En daar zie ik veel mensen uiteindelijk vastlopen. Het goede nieuws is: Je kunt deze patronen veranderen; ik heb het zelf ervaren!

In mijn werk als coach geeft het mij veel voldoening als cliënten de stappen zetten naar heling en groei en weer gaan genieten van het Leven. Het Leven met een hoofdletter want het echte Leven komt van Jezus Christus de Bron. Veel doorbraken naar heling zie ik gebeuren als Jezus de Heelmeester wordt uitgenodigd en verbinding legt. Zo mooi om te zien!

Wat heb ik gedaan?
Jarenlang heb ik in het onderwijs gewerkt eerst 8 jaar als leerkracht en later 22 jaar als directeur van verschillende basisscholen. In 2012 heb ik een spannende overstap gemaakt naar gemeenteleider van de Evangelische gemeente De Lichtstad. Sinds dit jaar werk ik voor 50% bij deze gemeente en ben daar verantwoordelijk voor de gemeentezorg. Het is mijn dagelijks werk om mensen te begeleiden naar heelheid en naast hun te staan in moeilijke tijden. Daarnaast werk ik als coach in mijn coachpraktijk “ Sensor”.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Binnen Groundwork ben ik opgeleid als coach. Deze opleiding is door de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholingen) gecertificeerd.  Daarnaast ik volg nog steeds workshops en trainingen en vind intervisie en supervisie belangrijk om te blijven reflecteren op mijn eigen handelen. Ik ben lid van de beroepsvereniging NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches)en hanteer de Ethische gedragscode (EGC) en bijbehorende klachtenregelement.

Hoe ga ik te werk?
Als integratief coach werk ik met de cliënt in al zijn dimensies en facetten vanuit zijn verbinding met God, de omgeving en zichzelf. Verschillende delen in onszelf (gedachtes en stemmen) vormen een samengesteld geheel ( de psychodynamiek) waar we zelf de regie over kunnen voeren. Sommige gedachtes en stemmen zijn zo sterk dat het lijkt alsof we niet de mogelijkheid hebben hierin te sturen. Het doel van de coachsessies is om meer regie te krijgen over die binnenwereld.

Ik kan verschillende interventiemethoden inzetten en de cliënt begeleiden in het onderzoeken van deze psychodynamiek. Vandaaruit ontstaat een hulpvraag die leidend is voor het coachproces. Er worden duidelijke doelen gesteld om de heling en ontwikkeling richting te geven zodat de cliënt weer de regie over zijn innerlijke processen kan nemen. Belangrijke kenmerken van mijn handelen zijn zorgvuldig te luisteren en aansluiten bij wat zich aandient. De behoeftes van de cliënt zijn daarin leidend.

We beginnen met een kennismakingsgesprek van een uur. Na een korte ontdekkingstocht van de belemmeringen en kwaliteiten van de cliënt worden de mogelijkheden van groei en heling verkend. Het zal ook duidelijk worden of er een goede match is tussen de coach en cliënt.  Dit is namelijk een voorwaarde voor het slagen van het coachingstraject. De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Eindhoven. Een coach-wandeling in de natuur in ook mogelijk.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan