Coaches

Johan de Jong

Therapeut (i.o.) én coach
Locatie
Rotterdam en omgeving (praktijk aan huis in Barendrecht)
Services
Integratieve therapie (i.o.) én coaching
Beschikbaarheid
Maandag, dinsdag, woensdagmiddag en evt zaterdag
Telefoonnummer

Wie ben ik?

In het begin leer je mij kennen als een rustige en vriendelijke man. Door mijn humor en vrolijkheid voel je je waarschijnlijk al snel bij mij op je gemak. Ik ben empathisch en voel me betrokken op anderen en hun situaties. Ik vind het gaaf als mensen weer in hun kracht gaan staan en zo eigenaar worden van hun eigen proces. Ik ben open, eerlijk en oprecht, waardoor je mij ook kunt leren kennen. Ik houd van zingen en muziek maken, gezelligheid en spelletjes doen. Regelmatig ben ik bezig met DIY-projecten. Ik word enthousiast van het ontwerpen van iets om het vervolgens ook daadwerkelijk te maken. Tenslotte ben ik christen en geloof ik in God. Hij is het fundament van mijn leven. Waar dat mogelijk is én gewenst is, kan Hij een enorme hulpbron zijn in jouw proces.

 

Wat heb ik gedaan?

Naast integratief coach en therapeut i.o. ben ik ook leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik momentcoach Coöperatieve Leerstrategieën. Dit houdt in dat ik leerkrachten coach en begeleid, terwijl ze werkvormen met hun leerlingen doen. Als momentcoach ben ik verantwoordelijk dat leerkrachten aan de slag kunnen met de coöperatieve werkvormen en dat zij zich daarin blijven ontwikkelen.

 

Ik ben de opleiding tot Christelijk Integratieve Coach én Therapeut bij Groundwork (CICO en CIT) gaan volgen om meer te kunnen betekenen voor anderen in de vorm van individuele begeleiding. Inmiddels heb ik de coach-opleiding (CICO) succesvol afgerond en ben ik bezig het therapeut-gedeelte ook helemaal eigen te maken. Om vergoed te kunnen worden door de zorgverzekeraar heb ik bij Con Amore mijn diploma voor Psychosociale Basiskunde behaald. Van deze vergoeding kan je gebruik maken op het moment dat ik de opleiding tot therapeut (CIT) heb afgerond.

 

Na het afronden van de opleiding tot therapeut zal ik mij aansluiten bij een beroepsvereniging. Tot die tijd waarborg ik mijn kwaliteit en deskundigheid als therapeut in opleiding door onder begeleiding te staan van een erkende supervisor.

 

Hoe ga ik te werk als coach / therapeut?

Ik bied (christelijke) integratieve coach- en therapietrajecten aan in mijn praktijk aan huis. Hiermee bied ik jou begeleiding op maat, om te werken aan datgene waar jij tegenaan loopt of last van hebt. Bij integratieve therapie sta jij centraal. Ik creëer een prettige omgeving, omdat ik het belangrijk vind dat je je veilig voelt en ruimte ervaart om open te zijn. Je bepaalt wat we gaan doen of bespreken. Het is namelijk jouw proces, jouw traject. Ik geloof dat de oplossing in jou zelf ligt. Ik laat je het werk doen en loop ondertussen met je mee en zorg dat we richting jouw doel(en) blijven gaan. Aan de hand van jouw hulpvraag gaan we samen een doel opstellen. Dit doel is de stip op de horizon waar we naar toe gaan werken. Tijdens het traject krijg je meer zicht op wat er zich bij je van binnen afspeelt. Dit bereiken we door jouw binnenwereld te onderzoeken en er contact mee te maken. Om vervolgens te ontdekken wat nodig is én dan ook datgene wat nodig is te doen. Verschillende interventies kunnen hierbij helpend zijn. We werken veel met je emoties en lichaam én maken gebruik van jouw beeldend vermogen (imaginatie). Zo krijg je meer balans en grip op jouw leven!

 

We zullen starten met een kennismaking, waarna een intake volgt als je besluit verder te gaan. Door regelmatig te reflecteren blijf je in proces, juist ook buiten de sessies om. We evalueren vooraf, tussendoor en aan het eind om te bepalen waar we staan in je proces.

Kijk voor meer informatie op mijn website!

 

Wat zijn mijn specialisaties?

Ik bied ook integratieve coaching en therapie voor onderwijsprofessionals.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan