Coaches

Jelleke Kuipers

Integratief Coach, Integratief Therapeut
Locatie
Drachten
Services
Integratieve Coaching, Integratieve Therapie
Beschikbaarheid
In overleg op werkdagen
Telefoonnummer

Wie ben ik?

Mijn naam is Jelleke Kuipers. Woorden die mij omschrijven als persoon: warm, sensitief, veilig, uitnodigend, betrokken, nieuwsgierig, creatief en leergierig. Ik hou van echtheid en geniet van echte verbinding in relaties. Ik woon met mijn man in Drachten en we hebben drie dochters. Ik geniet van nieuwe dingen ontdekken en ervaren, lezen, muziek luisteren, gezellige dingen doen met anderen. Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur, wandelend of fietsend.

Wat heb ik gedaan?

Ik ben als diëtist opgeleid en door mijn interesse voor de psychologie achter het eten, heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding bij eetproblemen, emotie-eten en eetstoornissen. In de loop van de jaren groeide het verlangen om daarnaast een opleiding te gaan doen in coaching en therapie. Groundwork was daarop het antwoord, omdat het zo mooi de verbinding legt tussen mijn levensvisie als christen en mijn verlangen om anderen te begeleiden bij heling en groei.

Inmiddels heb ik die droom omgezet in actie en heb ik in 2021 de opleiding tot Christelijk Integratief Therapeut afgerond. Ik heb nu een Praktijk voor Integratieve Coaching en Therapie. Daar begeleid ik volwassenen met uiteenlopende hulpvragen. Daarnaast combineer ik dit met mijn vak als diëtist waarin ik jongeren en volwassenen begeleid met eetproblemen.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Als therapeut ben ik lid van de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en de SCAGG. Als diëtist ben ik aangesloten bij de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten) en ben ik geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Dat betekent dat ik als therapeut (deels) vergoed word vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve of complementaire zorg. Als diëtist word ik vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe ga ik te werk als coach en therapeut?

In een kennismakingsgesprek maken we kennis met elkaar en kun je beslissen of je een klik voelt. Als je verder wilt, ga ik met jou aan de slag waar jij aan wilt werken. Ik werk vanuit een integratieve visie, volgens de Groundwork-principes aan verbinding tussen hoofd, hart en handen. Ik maak daarbij gebruik van verschillende interventies vanuit verschillende psychologische principes, afgestemd op wat bij jou past. Je werkt vanuit eigen verantwoordelijkheid voor je proces, waarbij ik je ondersteun bij het ontdekken, doorvoelen en ervaren en het bereiken van jouw doelen. We kijken samen onderweg steeds wat er nodig is om jou vooruit te helpen. Centraal hierin staat dat ik uitga van gelijkwaardigheid en respect voor wie jij bent en wat je gelooft. We werken vanuit een veilige setting waarin jij mag zijn wie je bent.

Wat zijn mijn specialisaties?

Binnen mijn praktijk begeleid ik cliënten met uiteenlopende hulpvragen, bijv. op het gebied van zelfbeeld, grenzen stellen, angst, depressie, herkennen en uiten van gevoelens, meer leven vanuit je echte zelf, je dromen en verlangens. Ik heb specialistische kennis en ervaring als het gaat om eetproblematiek en omgaan met de gevolgen van seksueel misbruik.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan