Mijn naam is Heleen Janssen. Graag ontvang ik je zonder oordeel, vanuit een integer en nieuwsgierig hart met oren die graag luisteren. Veiligheid en vertrouwen zijn basis ingrediënten die je van mij mag verwachten. Tevens wil ik je erkenning geven voor datgene waar jij mee rond loopt, omdat het zo belangrijk is dat die gevoelens er mogen zijn. Vanuit die erkenning wil ik samen met jou gaan verkennen wat je nodig hebt om herstel en groei te ervaren.
Woorden die mij kenmerken zijn: warm, spontaan, eerlijk, enthousiast, open, zorgzaam, krachtig, sociaal, trouw, gastvrij, betrokken, luisterend aanwezig, betrouwbaar en invoelend.
Integratieve therapie combineert alle werkzame elementen uit verschillende (psycho)therapie stromingen tot een op maat gemaakt behandelplan. Je wordt op een passende wijze begeleid bij het ontdekken van je eigen binnenwereld met als doel je denken (hoofd), voelen (hart) en handelen (handen) te integreren.
Je gaat een laagje dieper, naar de wortel, zodat er van binnenuit iets gaat veranderen. Het doel is om daar waar je geen keuzevrijheid over hebt, wel keuzevrijheid over te krijgen.
Je kunt denken aan de volgende therapievormen: Familieopstellingen (op tafel), Actieve Imaginatie, Ontspanningsoefeningen, Ervaringsgerichte therapie, Voice Dialogue, Schematherapie en Cognitietraining. Daarnaast integreer ik de Polyvagaal theorie in mijn werken. De metafoor van ‘de ladder’ die gebruikt wordt om te ontdekken waar je autonome zenuwstelsel zich op de ladder bevindt, vind ik een hele helpende metafoor.
Sinds juli 2009 run ik een Bed & Breakfast vanuit huis en ontvang ik met veel plezier gasten vanuit de hele wereld. Ik vind het heerlijk om ze onder te dompelen in onze gastvrijheid en sta graag in de keuken om lekkernijen voor bij de ontvangst of andere baksels te maken… Ik ben gefascineerd geraakt door de verscheidenheid van mensen en wilde graag iets gaan betekenen in de gebrokenheid van deze wereld. Hiertoe heb ik de 4-jarige opleiding Integratieve Therapie gevolgd bij Groundwork. Daarvoor was het nodig om ook mijn eigen gebrokenheid onder ogen te zien, een proces aan te gaan wat pittig was, maar die me op diep niveau heling heeft gebracht. Heling in mijn eigen gezin, maar ook in mijn gezin van herkomst. Ik vind het een voorrecht om dit geschenk door te kunnen geven aan mijn cliënten en draag graag een steentje bij aan jouw herstel en groei. Dit doe ik op een bevoorrechte plek, namelijk de eerste etage van een monumentaal pand, ontworpen door de architect Diehl. De sfeer die het uitademt is nostalgisch. En je zult zien dat het uitzicht vanuit de praktijkruimte minstens zo mooi is: a room with a view.
Ik ben lid van de VIT onder codenummer 863.22.A en van daaruit aangesloten bij het SCAGG.
Een traject bij Praktijk Saffier begint altijd met een intake. De intake is bedoeld om met elkaar kennis te maken en te kijken of ik de juiste persoon voor jou ben om jou te begeleiden in het proces dat je graag aan wilt gaan. We stellen in de intakefase tevens de doelen vast waaraan jij wilt werken. Je mag van mij verwachten dat ik je de veiligheid bied die jij nodig hebt om te kunnen groeien, vanuit een oordeelvrije houding en met veel respect voor datgene waar jij mee komt.
In 2015 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het fenomeen Familieopstellingen. Vanuit mijn fascinatie en honger naar meer kennis over systemisch werken heb ik datzelfde jaar de basisopleiding Familieopstellingen met goed gevolg afgerond. In 2020 heb ik ter verdieping van deze opleiding ook nog een training gevolgd voor Familieopstellingen in individuele begeleiding. Hierdoor is er meer integratie gekomen met systemisch werken, wat een ware rijkdom is. Veel mensen die in mijn praktijk komen, lopen vast in relatie met familie. Dit is heel begrijpelijk, want je vervalt zo snel in oude patronen zodra je je gezin van herkomst weer binnenstapt. Dan kan het heel inzicht gevend zijn om middels familieopstellingen een andere kijk te krijgen op je klacht. Je bent van harte uitgenodigd.