Coaches

Elisa van Egmond

Integratief coach en therapeut in opleiding
Locatie
Maarn (en online)
Services
Integratieve coaching en therapie (i.o.)
Beschikbaarheid
maandag, donderdag en vrijdag 9 - 3 uur (Maarn)
Telefoonnummer

Wie ben ik?

Wat leuk dat je wil weten wie ik ben.

Ik ben Elisa van Egmond. Samen met mijn man, onze vier zoons en pleegdochter woon ik dichtbij het bos in Maarn op de Utrechtse Heuvelrug. Ik ontmoet je er graag tijdens een wandeling of in mijn praktijk Tembi - integratieve coaching & therapie.

Tembi betekent in Zuid-Afrika 'hoop en vertrouwen' – hoop om je leven voluit te kunnen leven, in vertrouwen dat je op de goede weg bent.

Ik ben nieuwsgierig, warm en betrokken, open en echt. Het mag van mij lekker de diepte in, en tegelijk hou ik ook van luchtigheid en de functie van humor.

Mijn passie is om mensen te zien groeien, om iemand te helpen ontdekken waar hij of zij blij van wordt.

Verder hou ik ervan om buiten te zijn in de natuur; zwemmen in een meer, fietsen, wandelen of kayakken met vriendinnen of met mijn gezin. Ik hou van ronddwalen in een grote, oude stad en kan ook erg genieten van muziek of een boek in m'n hangmat. Ik ben een dankbaar mens en leef vanuit de hoop en het besef dat God m'n leven leidt. Hij is mijn Maker, Gids, Vader en Vriend. Mijn verlangen is om samen het hart van Jezus te kennen, zoals we ook ten volle gekend en geliefd zijn.

Iedereen heeft zowel mooie, vrolijke melodieën als ook diepe en soms donkere bastonen. Ik heb er visie voor dat jij die ‘muziek’ in jouw leven kan ontdekken en waarderen, dat alle tonen gehoord mogen worden en dat je alle facetten van jouw persoonlijk muziekstuk kan laten klinken – jouw symfonie.

Wat heb ik gedaan?

Als tiener droomde ik ervan om te reizen en om boeiende mensen op te zoeken en te ontmoeten, ver weg op afgelegen plekken zoals Aziatische bergdorpen, in een woestijn of langs een ruige kust, en om vervolgens hun levensverhalen te beschrijven.

Uiteindelijk heb ik gewerkt als journalist en heel even als reisbegeleider, een paar jaar als juf en docent Engels. Nadat ik ruim tien jaar in diverse landen in Azië en Afrika woonde, waarvan twee periodes met ons gezin, zocht ik ook in Nederland de buitenlanders op. Ik heb gewerkt met nieuwkomers in AZC's en geef Nederlandse les aan volwassen. Ik hou van talen en geniet vooral van contact waarbij we vanuit echtheid en openheid van elkaar kunnen genieten en kunnen leren. Wat betreft de rode draad in mijn leven, heb ik me altijd gericht op verbinding maken met mensen. Mijn achtergrond heeft me gevormd in hoe ik omga met de ander. Sinds ik me kan herinneren heb ik me vanaf de zijlijn verdiept in waarom mensen zijn zoals ze zijn, hoe mensen verschillen, in wat mensen beweegt en hoe iemand kan groeien en ontwikkelen.

Zelf heb ik ontdekt hoe mooi het is om met compassie te kijken, vanuit Gods genade en waarheid, naar anderen en ook naar mezelf. Ik heb geleerd om meer open te staan voor dat wat in de weg staat, om stappen te zetten en onderweg te zijn naar datgene waar je hart naar verlangt. Doordat ik ook zelf aan de andere kant heb gestaan, weet ik hoe ongemakkelijk het kan zijn om je eigen hoge lat, pijn en falen, onder ogen te komen. Tegelijk geeft het kracht wanneer je moeilijke dingen niet langer vermijdt, maar head on tegemoet durft te treden.

Mijn droom is nu om samen een tijdje op te lopen, om elkaar te zoeken en te ontmoeten, dichtbij in het bos, op de heide of op de groene stoelen in m'n praktijk, en om een tijdje deelgenoot te mogen zijn van jouw levensverhaal waarin jij nieuwe paden kan inslaan.

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?

Ik ben gecertificeerd Integratief coach. Verder werk ik als zelfstandig Integratief therapeut in opleiding. Ik werk onder supervisie, waardoor de kwaliteit van mijn werk wordt bewaakt en bevorderd. Ik ben bezig me aan te sluiten als student-lid bij een beroepsvereniging.

Hoe ga ik te werk als coach / therapeut?

Als je elke dag op pad gaat vanuit hoop en vertrouwen, kun je heel veel hebben. En tegelijk hebben we allemaal wel eens periodes wanneer die veerkracht ver te zoeken is. Misschien voel je je dan wat minder hoopvol. Of gebeurt er iets met je vertrouwen – je vertrouwen in jezelf, in een ander, in de wereld om je heen of in God. Wat belemmert je om dan weer in beweging te komen, om weer voluit te leven? Wat heb jij nodig om verder te gaan, met een hoopvolle blik? Soms helpt het om samen met iemand weer zicht op de horizon te krijgen, je koers te bepalen en om vanuit de chaos aan gedachten en gevoelens de regie te pakken en te komen tot groei.

Wil je de ruimte nemen om aan de slag te gaan – met hoop, moed en vertrouwen – dan wil ik je daar graag bij ondersteunen. Je gaat ontdekken waar je staat, je krijgt zicht op dat wat je belemmert èn ook meer beeld bij waar je naartoe wilt gaan. Wanneer we er samen naar kijken, kun je jouw doelen helder en scherp voor ogen krijgen. Vervolgens kun jij de veerkracht ontwikkelen om zelf stappen te zetten en verder op weg te gaan. Ik loop graag samen een tijdje met je op.

In mijn coachingspraktijk kun je werken aan je doelen en inzicht krijgen in de eigen psychodynamiek. Je richt je op een betere integratie van je psychische, sociale, geestelijke en lichamelijke dimensies, waardoor je beter gaat functioneren en actief aan de slag kunt gaan met je onderliggende problematiek.

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Wanneer we allebei een klik ervaren, kunnen we samen aan de slag gaan. We verkennen samen je vraag, je wensen en verlangen. Je formuleert heldere doelen en door middel van gesprekken, oefeningen en soms ook opdrachten voor thuis ga je op weg naar je doel.

Tijdens gesprekken help ik je graag om meer inzicht te krijgen, meer keuzevrijheid en om actief verantwoordelijkheid te nemen, waardoor je meer ruimte en blijdschap kan ervaren. Je ontdekt hoe je je op een fijnere manier kan verhouden tot andere mensen die in je leven belangrijk voor je zijn. Hoe je met hoop en vertrouwen in relaties en vriendschappen kunt geven en ontvangen.

Coaching en therapie bestaat niet alleen uit praten over je emoties, behoeften en verlangens. Je gaat ook meer ervaren en voelen en kan zo beter contact maken met en focussen op dat waar je naar verlangt.

Uitgangspunt bij praktijk Tembi is ruimte en respect voor jouw mening en wereldbeeld. Daar sluit ik op aan. Door mijn achtergrond en opleiding is het mogelijk om naast de verbinding met jezelf, de wereld en de ander, ook de verbinding met God te betrekken in jouw proces, vanuit een christelijke levensvisie.

Wandelcoaching is ook een mogelijkheid. Het kan goed zijn om letterlijk in beweging te komen en om nieuwe energie op te doen in de natuur. Als de afstand een belemmering is, zijn online-sessies ook een optie. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten!

C.S. Lewis: “Not all those who wander are lost.”

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)?

Therapie en coaching is in principe voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Je kunt bij mij terecht voor uitdagingen op het gebied van: keuzevrijheid, omgaan met angst/ verdriet/ boosheid, kwetsbaarheid en verbinding, balans in werk en privé en gezonde keuzes maken, omgaan met stress, overbelasting of depressie, opkomen voor eigen grenzen en behoeften, assertiviteit binnen je relatie of in vriendschappen, zingeving en geloven, opvoeding en gezin, ingewikkelde familiepatronen, verwerken van trauma, intercultureel contact in werk of privé, emigratie en terugkeer.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan