Coaches

Dingena Hettema

Integratief therapeut, relatietherapeut (EFT basis)
Locatie
Nunspeet
Services
Integratieve therapie, relatietherapie (EFT basis)
Beschikbaarheid
maandag tm vrijdag
Telefoonnummer

Wie ben ik?
Mijn naam is Dingena Hettema (1965). Na een carrière in het onderwijs heb ik sinds 2019 mijn eigen praktijk als integratief therapeut en coach. Woorden die bij mij passen, zijn: betrokken, creatief denkend, sterk analytisch vermogen, direct en humor. Daarnaast hoor ik regelmatig terug van cliënten dat ze zich veilig voelen bij mij, omdat ik zonder oordeel luister naar wat de ander wil vertellen. Ik geniet ervan om bezig te zijn met boeiende (levens)vragen, voor mijzelf of voor anderen, waarbij autonomie én verbondenheid kernwoorden zijn.

Wat heb ik gedaan?
Werken met kinderen is altijd mijn passie geweest. Na mijn doctoraal studie klinische pedagogiek ben ik omgeschoold (PABO) en ben ik 20 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. In 2015 ben ik hiermee gestopt, deels om gezondheidsredenen, deels omdat ik voelde dat het tijd was voor iets anders. Dat ‘anders’ heb ik gevonden in mijn werk als christelijk integratief therapeut, doordat ik de opleiding bij Groundwork ben gaan doen. Door mijn eigen ontwikkelingsproces groeide mijn verlangen om het kostbare dat ik voor mijzelf had ontdekt door te geven aan anderen. Wat dat kostbare is? Dat is moeilijk in een paar woorden uit te drukken. Mij van binnen heel voelen, eenheid tussen hoofd, hart en handen ervaren… Onderstaande woorden uit één van mijn eigen gedichten zijn voor mij heel veelzeggend hierin:

Daar, waar oordeel en meetlat ontbreken
Daar kan de ont-moeting zijn!

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Ik ben lid van de VIT en van daaruit aangesloten bij het SCAGG. Daarnaast sta ik in het register van EFT-therapeuten (relatietherapie).

Hoe ga ik te werk als coach / therapeut?
Na een kennismakingsgesprek, waarin we van beide kanten kunnen ervaren of wij de juiste ‘klik’ hebben met elkaar, ga ik graag samen met jou op zoek naar wat jij nodig hebt. Belangrijk is dat jij je vanuit een veilige setting kunt richten op dat wat jou belemmert. Zodat jij eenheid in hart, hoofd en handen mag gaan ervaren en je (weer) vrij en onbevangen kunt voelen. Dit betekent ook dat ik werk met een persoonlijk behandelplan. Methoden en technieken die ik hierbij inzet zijn o.a. voice dialogue, passieve en actieve imaginaties, lichaamsgerichte interventies, EMDR en schematherapie. Als je al bekend bent met het Groundwork gedachtengoed, zal je bij mij een vertrouwde visie op menszijn en innerlijke heelwording tegenkomen.

Wat zijn mijn specialisaties (qua doelgroep of hulpvraag)?
Mijn cliënten komen bij mij met heel uiteenlopende problematiek. Rouwverwerking, burn-out, angstklachten; maar ook identiteitsvragen en geloofsvraagstukken komen geregeld aan de orde. Gaandeweg het traject zoeken we naar de wortel van het probleem om van daaruit te gaan werken aan vernieuwing en heling.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan