Bijscholing

voor professionals

Als professional wil je blijven leren en ontwikkelen. Het houdt jou scherp en je dienstverlening op peil. Groundwork biedt verbredende en verdiepende bijscholing die we laten accrediteren. Daardoor kun je deze lesdagen inzetten voor PE-punten bij de beroepsvereniging(en) waar bij bent aangesloten.

Ons aanbod voor bijscholing voor coaches en therapeuten:

Coaching bij rouw en verlies

Bijscholing Coach-professionals
1 lesdag | SKB-geaccrediteerd | 4 november 2022

Docent: Hans van der Esch
Datum: 4 november 2022
Tijd: 9.30 uur - 17.00 uur
Locatie: Ede

De mens die de kunst van het rouwen verstaat, staat vol en realistisch in het leven. Bovendien is hij zich bewust van de tijdelijkheid der dingen en is hij voorbereid op – onvermijdelijke – verandering en de aangekondigde of onaangekondigde overgangen in het leven. Dit geldt voor al die momenten waarop afscheid zich aandient: van het leven, in de liefde, in vriendschappen, wanneer kinderen het ouderlijk huis verlaten, bij verlies van gezondheid door ziekte of ouderdom, bij verlies van werk of baan. Of bij de overgang naar een volgende levensfase (van jeugd naar volwassenheid, bij pensionering). Wat niet al.

Rouw vraagt om aandacht en geduld; wanneer rouw – om welke reden ook – wordt uitgesteld, kan dit tot (onverklaarbare) klachten leiden. Tijdens deze nascholingsdag wordt het bewustzijn op het belang van het doen van rouwtaken vergroot en worden praktische vaardigheden in het begeleiden van rouwwerk opgedaan. Tevens wordt achtergrondinformatie over rouwverwerking, over de do’s en don’ts , over de fasen en het herkennen van de fasen in het rouwproces gegeven.

Hans van der Esch (1952) is werkzaam als integratief therapeut, hypnotherapeut, relatietherapeut en supervisor. Hij heeft ca. 25 jaar ervaring in psychotherapeutisch werk en hij heeft in dit werk geleerd dat het bij het merendeel van de mensen, die begeleiding zoeken, gaat over het achterlaten van wat was en het verlangen naar wat mag komen. Overgang is de movens van een ieder die begeleiding zoekt. Dat daarbij gerouwd moet worden over wat was, is een belangrijk onderdeel van een veranderingsproces. Dat het daarbij ook draait om de butsen en builen die mensen in hun leven oplopen (door leven en werk) is evident. Het begeleiden van deze processen is een voorrecht en een belangrijke drijfveer in dit werk.

€195,00
Inclusief:

  • Lunch
  • Een reader bij de lesstof
  • Na afloop een certificaat als bewijs van deelname
  • Je bent gediplomeerd coach
  • Je neemt deel aan de gehele studiedag

Bijscholing - Integratieve Therapie vanuit een Schemagericht kader

Bijscholing CIT-professionals
2 lesdagen | SKB-geaccrediteerd (in aanvraag) | 25 november en 9 december 2022

Docenten:
Danielle van de Lagemaat
Alinda Pronk

Data:
Vrijdag 25 november 2022
Vrijdag 9 december 2022

Tijd: 9.30 uur - 17.00 uur

Locatie: Het Brandpunt, Doorn

In deze bijscholing wordt ingegaan op wat je geleerd hebt en mogelijk al doet binnen je behandeling, maar waar je meer mee wilt oefenen en met meer structuur en focus vanuit de schemagerichte benadering (casusconceptualisatie). Je krijgt nieuwe vaardigheden en tools aangereikt om mensen te helpen schema’s te herkennen en te veranderen, en zich verder te ontwikkelen in gezond gedrag. Het accent ligt op het oefenenen en aanscherpen van diverse technieken en het hanteren van de therapeutische relatie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan je eigen schema’s en de interactie met de schema’s / modi van de cliënt. Inbreng van eigen casuïstiek (aan de hand van een uitgewerkte casusconceptualisatie) is een vereiste.

€195,00 per dag (totaal €390,00)
Inclusief:

  • Lunch op beide dagen
  • Een reader bij de lesstof
  • Na afloop een certificaat als bewijs van deelname
  • je hebt de Christelijk Integratieve Therapieopleiding van Groundwork afgerond
  • Je neemt deel aan beide studiedagen

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan