Coaches

Rietje van der Lee-Breman

Psychosociaal therapeut en integratieve coach
Locatie
Voorthuizen
Services
Psychosociale therapie en integratieve coaching
Beschikbaarheid
Ik ben overdag beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag.
Telefoonnummer

Wie ben ik?
Ik ben een mens van verbinding. Hartscontact is voor mij heel belangrijk! Mijn visie vind ik terug in mijn droom van een grote tafel waar mensen meer dan welkom zijn om met elkaar te eten, te delen en te leven. Waar ze zichzelf en de ander vinden. Ik lees graag, ik vind een huis inrichten een leuke uitdaging, ik houd van buiten zijn, van fietsen en lange wandeltochten. En als je me een dansvloer geeft, ben ik gauw een paar uur zoet.

Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen. We hebben inmiddels vier prachtige kleinkinderen. We hebben als gezin en later ook samen in verschillende landen in Afrika en Azië gewoond en gewerkt. Ik weet wat het betekent om in een nieuw land, een andere cultuur jezelf terug te vinden en waar je bij terugkeer tegenaan kunt lopen.

Ik heb veel met Jezus. Ik zie God in hem, die in zijn liefde naast ons wil staan, ook in onze pijn en gebrokenheid. Ik zie mezelf als een zoekend volger van hem. Ik wil dolgraag meer vinden van God en zijn werkelijkheid, in het besef dat hij altijd weer groter en meer is dan wat ik gevonden heb. Ik vind het belangrijk dat alle (geloofs)vragen open en eerlijk gesteld kunnen worden. Anderen ervaren mij als iemand die je ruimte biedt om jezelf te zijn, bij wie het veilig voelt om open en kwetsbaar te zijn.

Wat heb ik gedaan en wat doe ik nu?
Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs en ben me later gaan richten op counseling. Na ons huwelijk liep mijn pad naar Amsterdam om ons in te zetten onder drugsverslaafden en prostituees. Later werkten we in Thailand en Kenia onder vluchtelingen en mensen in diepe armoede. Na terugkeer naar Nederland heb ik een opleiding voor psychosociaal therapeut afgerond, gevolgd door een jaar kinderspecialisatie. Daarna heb ik samen met Hans anderhalf jaar in een sloppenwijk in Jakarta gewoond. Niet zozeer als hulpverleners, maar als medemensen die graag naast de ander willen staan, in dit geval de ander die leeft in armoede. Ik begon te beseffen dat ik tot dan toe me meer gericht had op de dromen van Hans dan op wat echt bij mij paste. Dat betekende persoonlijk en samen door een crisis heen werken om te komen tot een samen, waar ieder een plek heeft. Terug in Nederland startte ik mijn praktijk voor psychosociale hulpverlening en training. Ik ben coach bij Groundwork en heb ik de trainersopleiding gedaan. Ook ben ik leertherapeut voor de studenten aan de coachopleiding (CICO) en het eerste jaar van de  therapeutenopleiding (CIT) van Groundwork. 

Welke registratie heb ik en van welke beroepsvereniging ben ik lid?
Als psychosociaal therapeut sta ik geregistreerd bij de RBCZ. Ik ben lid van de beroepsvereniging NFG.

Hoe ga ik te werk?
Met jou diep ik uit wat jouw verlangen is en dat waar je tegenaan loopt. Dit proberen we helder te krijgen  in een sfeer van veiligheid en openheid. Er mag zijn wat is. Jij bent uniek en kleurrijk! Het gaat erom dat jij meer en meer trouw wordt aan jouw eigen kleurenpallet. Om in verbinding met jezelf, vanuit je echte ik, beter te kunnen verbinden met de ander en als je daarvoor kiest, met God.

Binnen de therapie of coaching combineer ik gesprekken, psycho educatie, beeldcommunicatie en diverse soorten oefeningen, waarbinnen nadruk ligt op ervaren en duiden. Om zo tot meer inzicht te komen in wat er speelt in jouw binnenwereld.  Zodat je tot keuzevrijheid kunt komen, in plaats van te leven vanuit patronen waarin je  lijkt vast te zitten.

Wat zijn mijn specialisaties?
Vragen rond identiteit; ‘wie ben ik?’, ’mag ik zijn wie ik ben?’ raken mij bijzonder. Ook de hulpvragen die hieruit voortvloeien. Zoals verlangen naar goede relaties, naar balans vinden in zorg voor de ander en zorg voor jezelf. Het intrigeert me hoe ons godsbeeld verweven ligt met hoe we onszelf zien. Hoe jezelf vinden en God vinden samen hangt en andersom. Aan veel hulpvragen ligt ten grondslag dat je iets moet verdienen, het goed moet doen, de wet. Ik werk graag met je aan andere grond onder je voeten, leren staan op liefde en genade.

🍪
Groundwork maakt gebruik van cookies om jou een optimale bezoekerservaring te bieden en jouw surfgedrag te meten. Pas voorkeuren aan